„Megint olyan időket fogunk élni, ahol eluralkodik a gyűlölködés és az eseményeknek alig lesz közük a racionalitáshoz, ahol a hit felülírja a józan észt.”

„Nem látják meg a másikban az embert, a szemben álló tábor tagjait dehumanizálják, pedig az ember több, mint egy szavazópolgár, az élet több, mint a politikai meggyőződés.”

"A magyar politika az utolsó kilenc évben Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc párharcává silányult, amely mostanában már körülbelül azon az ovis szinten mozog, hogy „te vagy a hazaáruló”, „nem, te vagy a hazaáruló”. „Nem azt mondtad, amit eddig mondtál” – „te sem azt mondod, amit eddig mondtál”. Közben teljes erőből népitánc, magyar nóta, disznótor, focimeccs, hatvanas évek tévéműsorai. Nem is lehet jó polgármester, akinek az anyukája nem süt jó süteményt. Mangalicafesztivál a Szabadság téren… Jó lenne kivonulni ebből az egészből, mert látom, hogy „tajtékzó erők szálltak a földre”, hogy Menyhárt Jenő kollégámat idézzem. Szoktam kérdezgetni magamtól: édes hazám, mi lesz veled? Azért fohászkodom, hogy ne kelljen innen elmennem, mert magyar költő vagyok. Hol tudnék még írni ezen a világon? Petri György mondogatta annak idején: miért én menjek el? Menjenek el ők. Az pedig egy monarchiabeli mondás volt, hogy „úriember nem beszél politikáról”. A jövőt még soha senki nem találta el, úgyhogy konkrét jóslásokba nem bocsátkoznék. Reménykedjünk, hogy megszűnik az esztelen gyűlölködés, az emberek varázsütésre normálisak lesznek, elkezdik szorgalmasan csinálni a dolgukat vagy elkezdik szorgalmasan helyrehozni mindazt, amit idáig elrontottunk."

Keserű interjú Víg Mihály zenész-költővel egy megszűnő portálon, az Oroszlános Udvaron. Köszönet Jeltelennek, aki felhívta rá a figyelmemet.

Szerző: rás  2014.03.06. 13:58 3 komment

Címkék: blog politika Víg Mihály Oroszlános Udvar

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr515846177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S=klogW 2014.03.13. 04:46:16

gyűlöletfalrafestés, propagandapanaszkodás

rás · http://ras2.blog.hu 2014.03.13. 09:22:27

S=klogW 0 bejegyzést írt és 6084 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

(A fideszes troll tipikus példája.)

defalla 2014.03.15. 05:59:53

Aki a fényben sütkérezik, ritkán látja saját sötétségét...
süti beállítások módosítása