A Facebook dobta fel, hároméves emlékként, mert akkor vettem át az azóta megszűnt Galamus portálról. Az interjú maga még régebbi, 2012-ben készítette Kertész Imrével a Le Monde.

Két idézet: 

"Magyarország végzet, amelynek se értelme, se magyarázata, és amely egyedülálló Európában. A magyarok görcsösen ragaszkodnak a sorsukhoz. A végén kétségkívül elbuknak, és nem fogják érteni, miért."

"[A] jelenlegi helyzetben minden tiszta csalás. Nyelvi síkon is. Egyetlen szónak, egyetlen megfogalmazásnak sincs meg a valóságos jelentése. Az észnek nincs polgárjoga. Csak az érzelmek, a romanticizmus, a szentimentalizmus, ez uralkodik."

Azt gondolom, ez megfelelő ünnepi publicisztika.

Az interjú teljes szövege

Szerző: rás  2017.08.20. 12:44 2 komment

Címkék: Kertész Imre Magyarország Galamus

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr7212764446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emdefalla 2017.08.23. 14:17:42

Köszönöm! Mint - majdnem - mindig, késve. Emlékszel az évekkel ezelőtti bejegyzésemre K.I. kapcsán?
Akkor nem értettem tisztán a válaszod: "Egy idős ember néha mondhat lükeséget." Nem pont ezekkel a szavakkal mondtad, de a lényeget illetően nem változtattam benne.
Rás, későn érő vagyok - most (talán) megértettem.

rás · http://ras2.blog.hu 2017.08.23. 17:20:02

@emdefalla: Mindig is túlbecsülted a memóriámat. :( Amúgy utolsó egy-két évében tényleg voltak fura megnyilvánulásai.
süti beállítások módosítása