...büdös román!" - visszhangzott München belvárosában az ősi magyar csatakiáltás. Valamint hogy "mocskos buzik" -mármint a müncheniek, akik szivárványszínű zászlókkal árasztották el a bajor fővárost, tiltakozásul a homofób magyar "pedofiltörvény" ellen, amelyet persze a müncheni magyar "futballszurkolók" üvöltözésével egyidőben - ahhoz csatlakozva - gond  nélkül aláírt a köztársasági elnöknek nevezett bábfigura.

Miért van az, hogy magyarul a futballszurkoló - legyünk igazságosak: e tömeg hallható és leginkább látható része - már azonos jelentésű a csőcselékkel? (Álkérdés.) Vajon nem elsősorban az MLSZ és a Rendőrség feladata lenne megtisztítani tőlük - nem a müncheni, hanem - a budapesti utcákat, stadionokat - a közéletet? (Álkérdés.)

Ja, egyébként tegnap volt egy futballmeccs is. A hősiesen és szimpatikusan küzdő magyar focistákat és elismerésre méltó teljesítményüket nagyon szeretném leválasztani a fentiekben említett csürhéről. Nem tehetek róla, hogy ha focira, a tegnapi meccsre gondolok, mégis elsősorban "azok" jutnak eszembe és nem Szalai Ádám vagy Fiola Attila.

Szerző: rás  2021.06.24. 10:39 7 komment

Címkék: foci csőcselék

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr9916603308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dupla · https://doppeldupla.home.blog/ 2021.06.24. 12:20:49

Ugyanúgy nem lehet leválasztani a csürhét a fociról, mint Orbánt a fociról. És az egészet a pedofiltörvényről. Nagyon magasról tojok a focira, de sikerült ezt is annyira átpolitizálni, hogy jobban örültem volna, ha veszt a magyar csapat. De így is jó.

egy nagyi 2021.06.24. 21:03:32

mondjatok egy olyan történelmi kort, amikor a társadalom nem termelte ki a maga csőcselékét.

egyébként rám nem jellemző módon néztem a meccset, felvetésem, hogy az első félidei szórakozásukkal a németek csak ki akarták fárasztani a nagy lendületű magyarokat, és a második félidejű csereberével már sejtettek valamit. egyébként a második magyar gól volt klasszikusan szép, a fiuk szivárványszínű cipőket viseltek.

rás · http://ras2.blog.hu 2021.06.24. 23:23:44

@egy nagyi: Hm. Én nem vettem észre a szivárványszínű cipőt - és meg is lep(ne).

egy nagyi 2021.06.24. 23:32:02

@rás: mindegyik magyar focistának vagy legalábbis egy részüknek a szivárvány zászló egy-egy színében pompáztak a cipőik
s így összenézve amikor csoportban ölelkeztek volt feltűnő.

látjátok feleim szümtükkel 2021.07.02. 10:07:58

Az egészneek a tetején az volt a hab, hogy Szijjártó nertárs szerint a rendőrség hergelte magyar szurolókat, olvastam valahol. Azóta is röhögök, mert elképzeltem a jelenetet. A német rendőrt meg az általa hergelt magyar szurkolót.

látjátok feleim szümtükkel 2021.07.02. 10:09:59

Kedves bglogger, megtaláltad az ajánlott könyvet? Ha nem, szívesen neked adom a saját példányomat, mert azért huszadszor már nem annyira érdekes elolvasni.:D
süti beállítások módosítása