Ezt az e-mailt kaptam - nem véletlenül. Továbbadom - nem véletlenül.

Kedves ...   ...!

Mire ezt a levelet olvasod, már alig pár óra marad hátra a választásokig.

Április 3-án dönteni fogunk arról, hogy kiket hatalmazunk fel arra, hogy képviseljék az érdekeinket, értékeinket.

Az aHang 600 ezres tagsága, követői bázisa minden bizonnyal az országos átlagnál jóval nagyobb arányban fog elmenni szavazni.

Szeretnénk néhány dolgot megosztani veled azzal kapcsolatban, hogy mit gondolunk erről a választásról.

Amikor 4 éve, pár hónappal az akkori választások előtt megalapítottuk az aHangot, azt gondoltuk, hogy szükség van egy olyan szervezetre, ami a mindenkori hatalomra próbál nyomást gyakorolni konkrét ügyek mentén. Tehát nem egy témában, hanem különböző csoportok, érintettek, szervezetek által kezdeményezett számtalan ügyben. Platformot, teret biztosít olyan embereknek, akik fel mernek vállalni a környezetük számára fontos ügyeket, a saját hétköznapjaik szervezésén kívül felelősséget vállalnak az őket körülvevő világért, emberekért, közösségekért.

Elképesztő, hogy mennyi sikert, áttörést értünk el együtt. (Erről néhány történetet megtalálsz a blogunkon.) S persze az is igaz, hogy számtalan esetben süket fülekre találtak kezdeményezéseink.

Az aHang nem az a 8-9 ember, akitől a leveleket kapod, akik az alap csapatunkat alkotják, hanem az a több tízezer, több százezer ember, aki követi, aláírja, megosztja kampányainkat, adományoz, akciókat szervez, levelet ír a döntéshozóknak, közösséget épít, kiáll magáért és másokért.

A választási kampányunk központi szava a változás. Változást akarunk. Nem mondjuk meg, hogy kire szavazz, de azt kimondjuk, hogy változást akarunk a magyar politikába. S ez a kettő véleményünk szerint megfér egymás mellett.

Egy olyan országban akarunk élni, ahol az államhatalom nem törekszik tudatosan az ország kettéosztására, és nem tartja egy állandó, harci pszichózisban, készenléti állapotban Magyarországot. Egy olyan országban akarunk élni, ahol a politikusok leülnek egymással és a szavazóikkal vitatkozni, beszélgetni. Ahol nem bélyegzik meg a kisebbségeket és nem szégyenítik meg a másképpen gondolkozókat. Ahol nem zavarják el vagy néznek levegőnek újságírókat akkor, amikor kényes ügyekre kérdeznek rá.

Eljutottunk odáig, hogy aki nem a jelenlegi kormánypárttal ért egyet mindenben, és kérdezni, kritizálni mer, az kap egy bélyeget: Soros-bérenc, álcivil, libsi, külföldi érdekeket szolgáló hazaáruló. Egy fél ország és a teljes kritikus civil szektor úgy él, hogy nap mint nap szégyellnie kéne magát a kormány szerint. Lenéznek, semmibe vesznek, napról napra aláznak meg több százezer embert. S megpróbálják ezt az attitűdöt kiterjeszteni az ő szavazóikra. Megpróbálják betonba önteni az egész országot, megmerevíteni a politikai szekértáborokat. S nemcsak átvitt, hanem fizikai értelemben is ömlik a beton a Fertő tónál, a Balaton szinte minden partszakaszán. Egy-két ezer ember teljesen valószerűtlen gazdagságban él az országban, miközben százezrek napi kérdése az, hogy 50 ezer forintból tüzelőt vegyenek vagy kaját.

Csinált a jelenlegi hatalom is értékelhető és hasznos dolgokat, ez nem kérdés. Azonban nekünk nem az a dolgunk, hogy ezeket ünnepeljük, hanem az, hogy rámutassunk a fent említett visszásságokra. Azt gondoljuk, gondolkozó és érző emberként úgy látjuk, hogy túl sok a megmagyarázhatatlan, átláthatatlan, védhetetlen, felháborító eset, s amikor ezekre rámutatunk, akkor gerinctelen hazaárulóknak, gonosztevőknek bélyegeznek minket. Bár mondhatnánk, hogy ezek lepattannak rólunk, sajnos nem így van, megvisel ez sokunkat. Ettől függetlenül tesszük tovább a dolgunk.

Változást akarunk.

Hogy ez a változás pontosan mit hoz, természetesen nem tudjuk. De azt tudjuk és hisszük, hogy számtalan általunk képviselt ügyet jóval nagyobb eséllyel tudunk keresztül vinni egy a mostanitól különbözőbb összetételű országgyűlésen, politikai eliten.

Magyarországon nem mostanában érjük el az oly sokat emlegetett nyugati életszínvonalat, nem erre kell “várni”. Azonban a hazánk által, általunk megtermelt pénzből, és az Európai Unióból ideáramló támogatásokból igenis lehet egy a mostaninál biztonságosabb, kiszámíthatóbb életet biztosítani az eddigieknél sokkal nagyobb tömegeknek. Kultúrát, anyagi javakat, szabadabb oktatást, méltóbb megélhetést a pár tízezer forintból tengődő, az életüket tisztességgel végiggürcölő nyugdíjasoknak, a szeretteiket otthon ápolóknak, a még mindig feketén dolgozó, mélyszegénységben élő munkásoknak, a fogyatékossággal élő rokkantsági járadékosoknak. S így tovább.

A magyar állam a te pénzedből kampányol a jelenlegi kormánypártnak - korlátlan anyagi erőforrásból. Teljesen illegális, mégis megtalálják a módját, föl se kapjuk erre a fejünket, úgy megszoktuk már. Átrajzolja a választási térképet úgy, hogy az neki kedvezzen. Teljesen alkotmánysértő módon alakította ki a levélszavazás rendszerét, tömegek adnak le rokonaik vagy halottak nevében szavazatokat.

Nem így képzeltük el a rendet.

Arra kérünk, menj el szavazni, szavazz legjobb belátásod szerint, és miután ezt megtetted, küldj egy üzenetet azoknak az ismerőseidnek, akikben nem vagy biztos, hogy voksoltak már. Ezt a levelet nagyjából 200-250 ezren olvassátok el a választásokig.

Ha annyit megtesztek, hogy minimum 3 ismerősötöknek küldtök egy üzenetet, akkor együtt még tízezreket mozgósíthatunk szavazásra az utolsó pillanatokban. Olyan ismerősöket, közeli vagy távoli rokonokat, volt iskolatársakat, munkatársakat keressetek, akikben nem vagytok biztosak, hogy elmennek szavazni.

Többféleképpen is lehet üzenni:

1. Ha van okostelefonod, használd az aHang mobilizáló oldalát, kattins erre a linkre: https://mozdulj.ahang.hu/valaszd-a-valasztast/

Írd át a sablonüzenetet a saját szavaiddal, és küldd el őket annak a 3 embernek. 

2. Továbbítsd szimplán ezt az e-mailt olyan ismerőseidnek, akik szerinted nem kapták meg.

3. Szavazás után készíts egy fotót magadról és mindenképpen posztold a közösségi médiában, vagy küldd el a 3 kiválasztott embernek, ne szégyenlősködj, szavazni menő :).

Ez most rajtad múlik, rajtunk múlik. Senki máson.

Köszönettel és bizakodással,

Hajdú Gergő és a teljes aHang csapat

 

Szerző: rás  2022.04.02. 17:48 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr7317796007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2022.04.03. 09:55:50

azt gondolom, hogy akkor nyer csak nagyot az ellenzék, ha a kiábrándult fideszesek nem mennek el szavazni, egyébként egy hajszálnyi esély van a kétharmad lebontására

rás · http://ras2.blog.hu 2022.04.03. 13:16:06

@egy nagyi: "Nagyot nyerés"-ben nem reménykedem, egy kis győzelemmel is boldog lennék. Én megtettem érte, amit lehetett.
süti beállítások módosítása