Vajon tudta-e, hogy az élete utolsó névnapja? Képes-e ilyesmire gondolni az ember? Vagy elhatározta-e már, hogy az lesz élete utolsó névnapja?

Hogy fontos volt neki, azt tudom, mert halálosan megsértődött, amiért megfeledkeztem róla, és nem érdekelte az, amit mindig elmondtam neki mentegetőzésként, hogy ugyanis nekem fogalmam sincs a névnapokról - napok és nevek kapcsolatáról - lévén, hogy a mi családunkban (és rokoni, baráti körömben) soha nem ünnepeltünk névnapot. A megtorlás az volt, hogy kapcsolatunk során először ő viszont "megfeledkezett" az én szűk három héttel későbbi születésnapomról. Már nem emlékszem a saját reakciómra, de valószínűleg elfért benne a röhögés e gyerekes civódás felett.

Aztán újabb három hét, és... Gondoskodott róla, hogy most már mindig enyhe bűntudat fogjon el szeptember 21-én - feltéve, hogy eszembe jut, milyen nap van -, vagy máskor (gyakran), amikor eszembe jut a kilenc évvel ezelőtti szeptember-október.

Isten éltessen, Máté!

Szerző: rás  2023.09.21. 16:08 6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr618219139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2023.09.22. 09:13:45

Én régiekről azt mondom, hogy az emlékezet(em) élettessen. Isten nem ér rá mindenkire emlékezni.

Dupla · https://doppeldupla.home.blog/ 2023.11.02. 12:53:26

A sértődés egy érzés, az ellen nem lehet sokat tenni. Haragot tartani választás.

rás · http://ras2.blog.hu 2023.11.02. 12:58:45

És most a halálának az évfordulójáról feledkeztem meg.

egy nagyi 2023.11.02. 17:36:00

@rás: meg fogja bocsátani, mert bevésődött mélyen az emlékezetedbe, csak formaság, ha a facén kiventilálod az érzéseidet. Arra gondolj, hogy hányszor gondoltál rá spontán módon.
süti beállítások módosítása