Végre! - kiáltanék fel örömömben, hogy végre akadt egy bíró, aki vette magának a bátorságot, hogy az Alkotmánybírósághoz forduljon a gazdaságba, gazdasági jogba és az igazságszolgáltatásba beavatkozó kormányzati önkény, a szinte statáriális eljárást előíró és ismételt fenyegetőzésekkel kísért devizahiteles törvény miatt. Örömre és bizakodásra viszont csak mérsékelten vagyok képes, egyrészt azért, mert a Fővárosi Törvényszék (részben sürgősséggel és meghatározott feladattal oda átcsoportosított) bíráinak többsége simán meghunyászkodott. És persze az Alkotmánybíróságban sincs már bizalmam. Másrészt viszont nem szívesen tűnnék fel a bankok, bankárok védelmezőjeként. Brechttel vallom: "Mi egy bankrablás egy bank alapításához képest?" Ugyanakkor persze egyetértek Széchenyi Istvánnal (Hitel), viszont szeretnék jogállamban élni.

Az élet bonyolult.

Szerző: rás  2014.09.07. 19:37 1 komment

Címkék: igazságszolgáltatás devizahitel bankok

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr806678451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2014.09.08. 21:13:00

..."viszont szeretnék jogállamban élni." - nem vagy egyedül.

A bankok által kényszerből indított devizahiteles perekhez objektíven nem tudok hozzászólni.
Tudnod kell, hogy magam is károsult vagyok.
Anno, 2007-ben "kényszerből" lettem fogyasztási devizahiteles.
A "kényszert" úgy kell érteni, hogy a bank csak devizahitel formájában tette lehetővé vásárlásomat.
A bankok tisztességtelen viselkedése (en bloc) számomra nem kétséges.
Gondolok itt a mai napig jogszerű egyoldalú szerződésmódosításra, a devizában felszámolt kezelési költségre, a svájci frank kamatának csökkenése ellenére növekvő hazai kamatokra.

A hatalmi eszközökkel való "rendezés" nekem sem szimpatikus. Az állam attól a pillanattól kezdve sáros a dologban, amikortól a devizahitel különböző konstrukcióit (nem eléggé átgondolt módon) lehetővé tette (talán 2001-ben), s az idők folyamán nem korrigált (a zemútnyócév).

Az AB, a bírósági döntések megítélése ma teljesen politikai hovatartozás kérdése (szinte mérlegelés nélkül). Ugyanez lesz a helyzet akár az elmeszelt bankok viszik el a balhét, akár az AB nehányuknak (részleges) felmentést ad.

"Az élet bonyolult."
süti beállítások módosítása