Tegnap szkepticizmusában is visszafogott jegyzetet írtam a Győzelem Napjáról. Mára más oldalakról kapott megerősítést a világállapottal kapcsolatos borúlátásom. Két hír hétfőről:

Zelenszkij ukrán elnök elrendelte, hogy ezentúl Ukrajnában nem a győzelem napja, hanem Európa-nap lesz május 9.

A berlini legfelsőbb közigazgatási bíróság döntése értelmében tilos orosz zászlókat és szimbólumokat használni a május 9-i világháborús megemlékezésen. Az indoklás szerint jelen helyzetben ezeket a jelképeket az Ukrajna elleni háború melletti kiállásként lehetne értelmezni.

Nem tudom... Lehet, hogy én vagyok hülye, de nem tudom elfogadni a történelem napi politikai szempontok szerinti átírását. Az 1941-es vagy 1945-ös Szovjetunió semmivel nem volt szívderítőbb hely a mai Oroszországnál, Sztálin nem volt nagyobb demokrata, mint Putyin. Churchill meg Roosevelt pontosan tudta, hogy kivel szövetkezik. Másfelől a hitleri Németország (meg a horthysta Magyarország) elleni közös (ismétlem: közös) harcban elesett 20 millió szovjet katona válogatás nélkül volt orosz, ukrán, belorusz, üzbég, örmény stb. Közös volt a győzelem is. Ezt nem feledtetheti el a putyini Oroszország Ukrajna elleni háborúja. (Meg az abban való amerikai részvétel.)

Szerző: rás  2023.05.09. 00:03 3 komment

Címkék: történelem történelemhamisítás Németország Oroszország Ukrajna

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr4518119738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyi egy 2023.05.10. 01:45:56

szia rás, egyelőre csak bevarázsoltam magam a blogodra, mert elszúrtam valamit.

nagyi egy 2023.05.11. 00:21:44

a történelmi eseményeken az utókor mindig ráncfelvarrást végez, ma meg egyenesen
botoxol, csakhogy az ilyen műtét bénítja a mimikai izmokat, így lesznek bénák a jelen idejű események. A jelenidejűség mindig tele van vérrel. Vagyis a lokális háborúkra is gondolok.
És utálom magam a biztonságomért és burokban lévőségemért, az öregség önzése a világ felé felerősödött bennem.
süti beállítások módosítása